bandeau haut

Емблемата на Всемирното Бяло Братство

Тази емблема представлява една нова форма на астрологичния знак на Водолея. Тя ни представя новата ера на Водолея. Тази нова епоха носи нови течения на целокупност, братство, единство и тя ще бъде епоха на изживяното знание. Символът на Водолея е старец който излива вода от една стомна. Този старец е мъдростта която лее живата вода.

img

Кръгът олицетворява Слънцето. Слънцето ни показва, че новата ера ще ни донесе като него, светлината, топлината и живота, които символизират мъдростта, любовта и едно ново поведение.
Слънцето управлява знака Лъв, който в зодиака е противоположен на знака Водолей. Слънцето символизира Христос, то носи новата златна ера на човечеството. Както кръгът, слънцето е символ на единството, на хармонията и на целокупността, защото дава на всички еднакво. Така то въплащава истините и принципите на всички големи религии и най-вече идеалът за всемирно братство.

img

Котвата (в син цвят – небето, духът, духовността) е символ на вярата, която уповава на висшия слънчев идеал, на извора на живота. Тя е символ на мореплавателите, които пътуват в океана на живота, и на надеждата, която ни свързва с божествения свят.

img

Водата олицетворява един извор, който излива своя нов живот, своята чистота, бистрота и сила. Знакът на Водолея, който е един въздушен знак, ни показва, че тази вода има духовна, субтилна природа. Съчетана с огъня на слънцето,тя води до процъфтяване на човешките души, показвайки им пътя на новораждането- «Ако се не роди някой от вода и Дух, не може да влезе в Божието царство»- Йоан 3:5 

img

Ръцете ни учат на философията на живота. Те са символ на щедростта, на братската взаимопомощ, на дейността, на реализацията, на работата.

img

Въжето е връзка с извора на живота. То олицетворява живата верига на Братството, както и постигането на висшия идеал който ни свързва с Бога.